Dashboard Follow+
TUTOBIES BLOG
Welcome
Welcome to my blog


Assalamualaikum and hye everyone. Welcome to my Tutobies blog! This is my second blog that only have tutorials and freebies. I'm 15 and stay at Meru. Do not open my page source. If you want, please inform me first. Do follow my blog and my twitter too. Come visit my blog everyday okay? Xoxo.



Be talkative
Chatbox here






Twitter
Follow and ask me


Kalau nak request tutorial/freebies,
ask me dalam kotak yang disediakan dekat bawah ni okay?
InsyaAllah kalau ada masa saya buat.
Tapi jangan request benda pelik-pelik pulak okay? Terima kasih ^^




Credit
Big thanks to them

Template made by Aulia Septiya
Re-edit by Izyan Nazirah
Tutorial by Afiqah, Wanaseoby
Best view in Google Chrome



Freebies header owl
Monday, February 4, 2013 // 23 narnian

KLIK BANNER DIATAS UNTUK JOIN. HADIAH SANGAT DOUBLE WOW \^o^/


Assalamualaikum and hye everyone.
Harini izyan nak bagi freebies header. Tapi korang cuma kena edit and tambah nama header korang. Sebab izyan cuma bagi header yang 'tanpa tulisan' pandai-pandai lah korang edit. Kihkihkih~

saya nak mintak tolong awak semua. click kan says saya boleh? Awak dapat pahala bila tolong saya kan? Hehe thanks :')
http://ysmcdn.com/share/my/2573/3207864

Amaran :
1) COMMENT dahulu baru ambik.
2) Click the image untuk ambik URL image.
3) Width dan height : 900x350
* Kalau tak sama dgn width blog korang, korang cuma perlu tukar je.
4) Header semua ni BERSAMBUNG.







Background belakang body (blogskin)
Saturday, January 26, 2013 // 2 narnian

KLIK BANNER DIATAS UNTUK JOIN. HADIAH SANGAT DOUBLE WOW \^o^/



  • Blogger --> Template --> Ctrl+f --> find code </style>
  • Paste kan code bawah ni dekat BAWAH </style>
  • Preview. Dah jadi, SAVE!
  • Warna merah tu korang boleh tukar URL BACKGROUND yang korang suka
  • Width tu ikut width blog korang

<center>
<div style="background-image:url(http://bglabs.evade.netdna-cdn.com/45875kli90/13.gif);width:900px;border-radius: 0px 0px 0px 0px;padding:10px;margin-top:15px;">
<center>